Bose QC35 Bluetooth Kulaklık İncelemesi

Bose QC35 Bluetooth Kulaklık İncelemesi

Geçtiğimiz günlerde Sennheiser xcXC 550 Bluetooth Kulaklığı incelemiştim ve bunu gören Sevgili Furkan Güngörmez’de sahip olduğu Bose Quite Comfort 35 kulaklığını test için verebileceğini söyleyince çok mutlu oldum. Çünkü daha öncesinde Bose firmasının Türkiye’deki distribütörü Modern Elektronik’e mail göndermiştim ancak cevap alamamıştım. Umarım bu incelemeyle beraber bu süreci hızlandırır ve diğer Bose ürünlerini de burada hep beraber test ederiz.

İnceleme Videosu:

 

Bose QC35 Kutu İçeriği:

  • Bose® QuietComfort® 35 Kablosuz Kulaklık
  • Uçak adaptörü
  • Kablolu bağlantı için ses kablosu
  • USB şarj kablosu
  • Taşıma kabı

Kutu içeriği konusundaki eleştirim ise Kablolu bağlantı için çıkan ses kablosuna olacak. QC 25 Modelinde mikrofon özelliği olan bir ses kablosu kullanırken QC35’in kutusundan çıkan ses kablosunda mikrofon özelliği bulunmuyor ve kablonun mikrofonlu versiyonu 50 Euro’dan satılıyor.

Tasarım & Ergonomi:

Bose QC 35’u kutusundan çıkardığınız anda gerçekten üst segment bir kulaklık satın aldığınızı anlıyorsunuz. Ürünün kılıfı gerçekten çok kaliteli. Kılıfı açarken bile mutlu oluyorsunuz. Bendeki kulaklık mat siyah renkli olan versiyon ancak piyasaya baktığımız zaman bu kulaklığın toplamda 3 rengi bulunuyor.

Bunlar:

  • Siyah
  • Gümüş
  • Mavi

Açıkcası diğer iki rengi görmedim ancak siyah renk bu kulaklığa kesinlikle çok yakışıyor ve açıkcası fazla dikkat çekmiyor. Mavi renkte sarı, Gümüş’te ise beyaz Bose logosu dışarda kullanırken biraz dikkat çekici olabilir. Simsiyah haliyle daha gizemli duruyor ama dediğim gibi diğer iki rengin gerçek halini görmediğim için onlara yorum yapmam doğru olmayacaktır.

Bose QC35’in dış yapısına baktığımız zaman ise kulaklık pedlerinden tutunda dokunduğunuz en ufak noktasında bile kaliteyi hissedebiliyorsunuz. Gövde yapısı ağırlıklı olarak plastik ancak gerçekten çok üst seviye bir plastik kullanılmış.

Katlanabilen yapısı ve 240 gram ağırlığı sayesinde taşıması çok rahat ve kafanıza taktığınız zaman ise sizi rahatsız etmiyor.  Kulaklığı dinlemediğiniz zaman boynunuza indirdiğinizde ayaktayken boynunuza fazla bir baskı olmadan durabiliyorsunuz ancak oturunca baskı seviyesi biraz daha artıyor.

Her zaman dediğim gibi kulakları büyük biri olduğum için kulağımın üstüne tam oturan kulak üstü kulaklıklar yerine kulağımı dışardan kapsayan kulaklıkları tercih ediyorum. Bose QC35’un kulaklık pedleri gerçekten çok rahat ve ergonomisi çok iyi. Uzun sürekli kullanımlarda kafama yada kulağıma herhangi bir baskı olmadı. Hatta her şeyi bu kulaklıkla dinlemek istiyorsunuz.

Bose QC 35’in üstünde toplamda 4 tane tuş bulunuyor. Bunların bir tanesi kulaklığın hemen üstünde diğerleri ise altında konumlandırılmış. Kulaklığın üstünde bulunan tuş, kulaklığı açıp kapatmaya yarıyor.

Diğer 3 tuş ise Ses Yükseltme – Ses Alçaltma ve Müziği Durdurup Başlatma Tuşu diyebiliriz. Hemen bu tuşların altında ise kulaklığın açık olup olmadığını gördüğümüz bir yeşil led ışık ve onun da altında kulaklığımızı şarj edebileceğimiz giriş bulunuyor.  Ancak kulaklığı kablo ile kullandığınız zaman kulaklığın üstündeki bu tuşlarla ses yükseltip alçaltılamadığını da hatırlatmak isterim.

Tuşların hassasiyetleri ve kullanımları çok başarılı. Hali hazırdaki şarkıdan bir sonraki şarkıya geçmek için çok fonksiyonlu tuşa 2 kere, bir önceki şarkıya geçiş ve hali hazırda çalan şarkıyı başa almak için bu tuşa 3 kere üst üste tıklamamız gerekiyor. Açıkcası şarkı değiştirmeler genellikle ses yükseltme tuşuna basılı tutunca olduğu için önce bunu denedim ancak bulamayınca kullanım kılavuzuna göz atınca bu şekilde yapıldığını öğrendim.

Bose QC35

Gürültü Engelleme (Noise Cancellation):

Bose’un tartışmasız birinci olduğu kısıma geldik. Piyasada Noise Cancellation denildiği zaman tek firma geliyor ve bu tabii ki Bose. QC serisi yani açılımı Quite Comfort serisinde ise QC35 şuanda Bose’da bulabileceğiniz en üst segment kulaklık diyebiliriz.

Gürültü engelleyiciyi bilmeyen dostlara özetlemek gerekirse, ani ve yüksek sesleri engellemek için değil ancak sürekli olan sesleri engellemek için düşünülmüş bir özellik. Bunun için en iyi örnek kesinlikle uçakta seyahat ederken sürekli motor sesinin bir uğultu şekilde bizleri rahatsız ediyor oluşu diyebiliriz. Kulaklığımız tarz sürekli sesleri dinleyerek bunları duymamız için ters frekans yapıp bizlere mutlak sessizliği sağlıyor.

Bose QC35’in Gürültü Engelleme özelliği -28 desibel olarak belirtiliyor ve bu gerçekten çok yüksek oran. Kulaklığı kulağınıza taktığınız zaman sanki bir uzay boşluğundaymış gibi hissediyorsunuz. Bu sessizlik ilk başlarda ve Gürültü Engelleme özelliğini daha önce test etmemiş kişiler için rahatsız edici bir sessizlik gibi olabiliyor. Hatta kulaklığı müzik dinlemeden takarsanız kulağınızda bir basınç oluşuyor gibi hissediyorsunuz.

Bose QC35’in Gürültü Engelleme seviyesi sizin için yüksek geliyor ise, Akıllı telefonlarınıza yükleyebileceğiniz Bose Connect Yazılımı sayesinde Yüksek – Düşük –  Kapalı olarak gürültü engelleyiciyi kontrol edebiliyoruz.

Ses Kalitesi:

Her zaman belirttiğim gibi bir audiophile değilim ve ses kalitesi hakkında çok detaylı bir inceleme yazmıyorum, yorumlarımı standartın bir tık üstü müzik dinleyicisi olarak okuyabilirsiniz. Kulaklığın ses kalitesi gerçekten üst seviyelerde. Özellikle benim gibi yüksek sesli müzik dinlemeyi seven kişileri tatmin edecektir. Bose QC 35’in yüksek ses seviyesi gayet başarılı. Açıkcası bu tarz kulak üstü kulaklıklardaki ses seviyesi bana genelde yeterli gelmiyor. Bununda sebebi, kulak içi kulaklıklara alışık olmam diyebiliriz. Ancak Bose QC35 ile yüksek ses konusu beni tatmin etti. Bununla beraber QC35’in basları da gerçekten çok kuvvetli. Bas ağırlıklı şarkılarda kulaklık resmen kulağımda hareket ediyor gibiydi. Böyle bir deneyim daha önce yaşamamıştım diyebilirim.  Ses tarafını eleştirebileceğim bir kısım midlerin biraz fazla sert oluşuydu. Tabii herkesin kulağı birbirinden farklıklık göstereceği için bu tarz üst segment bir kulaklık almadan önce imkanınız var ise mutlaka test ederek almanızı öneririm.  Bu konu da eleştirebileceğim bir nokta ise kulaklığın yazılımının içinden detaylı bir ekolayzır modunun çıkmıyor oluşu oldu.

Telefonla Konuşma Ses Kalitesi:

Bose QC35 bu konuda da gerçekten çok başarılı. Aktif Gürültü Engelleyicinin oluşu, telefonla konuşurken bizlere gerçekten çok farklı bir deneyim sunuyor. Aynı zamanda üründeki mikrofonlar ve hoparlörlerin kalitesi sayesinde harika bir ses deneyimi yaşıyorsunuz. Telefonla konuşmada tek eksi yön ise kutu içerisinden çıkan ses kablosundan mikrofon çıkmıyor oluşu. Eğer bu kulaklıkla kablolu olarak telefonla görüşmek isterseniz, bunun için ekstra bir kablo satın almanız gerekiyor.

Bose QC35

Bağlantı:

Bose QC35’in incelemesini yazmaya başlamadan önce daha önceki kullanıcı yorumlarını okudum ve bu yorumlarda genellikle tek sıkıntının Bluetooth bağlantı problemi olduğunu gözlemledim ancak Bose bunun için bir yazılım güncellemesi çıkarmış ve açıkcası ben Bose QC35’i incelerken bağlanabilirlik açısında herhangi bir problem yaşamadım.

Bose QC35 Bluetooth 4.0 ve NFC özellikleriyle bizlere sunulmuş. Aynı anda iki cihaza bağlanabiliyorsunuz ve Bose Connect yazılımı sayesinde daha önce bağlandığını ürünlerin hepsini görüp, istediğiniz 2 tanesine aynı anda bağlantı sağlayabiliyorsunuz.

Bose Connect:

Bose Connect yazılımını baktığımız zaman tasarımsal açıdan çok güzel bir ara yüz bizi karşılıyor. Bu yazılımla beraber, hali hazırda dinlediğiniz şarkıyı değiştirebiliyor, müziğin sesini açıp kısabiliyor, Noise Cancellation’ı açıp, kapatabiliyor ya da düşük moda alabiliyoruz. Bunların dışında otomatik kapanma ya da hangi cihazlara bağlı olmadığımızı gördüğümüz bir menü de bulunuyor. Bu arayüzde herhangi bir ekolayzır ya da ses ayarı yapabildiğiniz menü bulunmuyor.

Bose QC35

Şarj & Pil Ömrü:

Bose QC35’in pillerinin sıfırdan dolması iki saati buluyor. Bu iki saatlik şarj ile tam 20 saatlik pil ömrünü bizlere sunuyor. QC35   kendiliğinden kapanma özelliğini aktif hale getirmek için Bose Connect yazılımını açıp Otomatik Kapanma özelliğini devreye almanız gerekiyor. Böylelikle kulaklığı kapatmayı unutsanız bile otomatik olarak kapanıyor ve piliniz boşuna bitmiyor.

Pil durumunu anlamak için sağ kulakçığın altındaki ışığın rengini takip edebilirsiniz.

Yeşil Işık: Şarj Durumu %50’nin üstünde

Turuncu: Şarj Durumu%50’nin altında

Kırmızı: Şarj Edilmesi Gerekiyor

Rakipler:

Rakiplere baktığımız zaman, Sony MDR-1000X ve Bang Olufsen H9 modellerini görüyoruz. Ancak ben şuan için sadece Sennheiser PXC 550. kulaklığını inceleyebildim. PXC 550 Sennheiser’in bu segmentteki en üst temsilcisi. Detaylı bir incelemesi için buraya tıklayabilirsiniz. Çok yakın bir zamanda iki ürünün artı ve eksilerini yan yana getiren bir video ve inceleme yazısıyla da karşınızda olacağım.

Sonuç: 
Bose QC35
Bose QC35 Bluetooth Kulaklığa baktığımız zaman Bose’da şuanda bulunan en üst segment Aktif Gürültü Engelleyeci özelliğine sahip kulaklık diyebiliriz.  Gürültü engelleyicisi bu sınıfta piyasadaki diğer rakiplerinden çok farklı. Hatta alışamayanlar için çok fazla gelebilir. Ses kalitesi olarak gerçekten harika bir deneyim yaşatıyor.
Bir kulaklık için 2.000 TL gerçekten çok ciddi bir fiyat etiketi olsa da, eğer müzik dinlemek sizin için gerçekten çok önemli ise ve sürekli seyahat halindeyseniz bu ürün sizlere gerçekten bu fiyat etiketinden fazlasını vaad ediyor diyebilirim.

Bu ürün hakkında aklınıza takılan tüm sorular ve yorumları aşağıdaki yorumlar bölümünden bana yazabilirsiniz.

 

Eğer incelemeyi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda beğenmeyi ve hatta paylaşmayı unutmayın! 🙂

Mert Gündoğdu – Ağustos 2017