Canon G1X Mark III İncelemesi

G1X Mark III

Canon G1X Mark III adından da anlaşılacağı üzere üçüncü versiyonuyla karşımızda. Ancak bu sefer çok daha büyük bir sensöre sahip. Canon G1X Mark III, Canon 80D’deki sensörü taşıyor yani APS-C 1.6x Çarpan Sensörü ile geliyor. Canon G Serisi bildiğiniz üzere hali hazırda Canon gövdesi olup ancak RAW formatta kaliteli fotoğraf çeken kişilerin tercih ettiği bir fotoğraf makine serisi. Geçtiğimiz yıllarda G12, G15 ve G16 gibi modellerle efsaneleşen bu seri artık kendi arasında 5 farklı model olarak karşımıza çıkıyor. Bu modeller sırasıyla G1X Mark III, G3X, G5X, G7X Mark II, G9X Mark II diyebiliriz.

G1X Mark III

Canon G1X Mark III’ü  kimler satın almalı?

Canon G1X Mark III ‘ü standart bir G serisi fotoğraf makinesi olarak düşünmemenizi öneriyorum. G1X Mark III bizlere Canon 80D’nin sensörünü bugüne kadar üretilmiş en ufak yapıda sunuyor. Böylelikle bu ürünü taşımak gerçekten çok kolay hale gelmiş. G1 X Mark III, 1.6X APS-C Çarpan Sensörün tadından vaz geçemeyen, taşıması kolay ve hafif bir çözüm olarak ileri amatör kullanıcılar için üretilmiş. Üzerinde bulunan 15-45mm lens ile birlikte özellikle Sokak Fotoğrafçılarını hedefliyor diyebiliriz.

Canon G1X Mark III

Canon G1X Mark III Özellikleri:

  • 24 megapiksel CMOS 1.6x Çarpanlı APS-C Sensör
  • Digic 7 işlemci
  • 14 Bit RAW Fotoğraf Kayıdı
  • ISO 100-25.600 ISO aralığı
  • 3 x Optik Zum
  • 35mm’de 24-72mm’ye denk gelen sabit lens
  • Diyafram değerleri 24mm’de f/2.8 72mm’de f/5.6
  • Saniyede 9.0 kare fotoğraf çekim hızı
  • Dual Pixel CMOS netleme sistemi
  • 49 adet Netleme Noktası
  • 3.0” Hareketli ve Dokunmatik LCD ekran (1040K) noktalı ekran
  • 2.360.000 Renkli Dahili Elektronik Vizör
  • 1080p 60fps Video Çekimi
  • Video Çekiminde 5 Yönlü Titreşim Engelleyici
  • Timelapse & HDR Video (1080p 60fps)
  • Focus Peaking
  • Geliştirilmiş Wi-Fi & NFC Bağlantısı
  • Bluetooth Üzerinden Bağlantı
  • HDR Modu
  • USB Üzerinden Şarj Olma

Canon G1X Mark III

Canon G1X Mark III Sensör:

Canon G1X Mark III, tüm beklentilerin tersine bizlere APS-C 1.6x Çarpanlı Sensör ile tanıtıldı. Bu fotoğraf makinesi Canon 80D ile aynı sensöre sahip. İki makinede bizlere 24.0 Megapiksel fotoğraflar veriyor. Şuan için piyasada APS-C sensörü olan bundan ufak bir gövde bulunmuyor. Canon 80D’nin ISO ve Dinamik Aralık başarımını zaten bilmeyen, duymayan kalmadı. Artık bu güçlü sensör G1X Mark III’de bizlere sunuldu.

Aşağıdaki görselde sensör boyutlarının kıyaslamasını görebilirsiniz;

Canon Sensor Size

Canon G1X Mark II’ye baktığımız zaman 1.5 inçlik bir sensör bulunurken, G1X Mark III’te bulunan sensör boyu artık büyük abileriyle aynı boyutlara ulaştı. Tabii Sensör büyüdükçe ISO başarımı, renklerdeki geçişlerin de olumlu yönde geliştiğini hatırlamakta fayda var.

G1X Mark III

Digic 7 işlemci de yine G1X Mark III’de bulunuyor. Digic 7 işlemci şuan için Canon’un en hızlı işlemcisi. Bu işlemci eski versiyonuna göre ISO performansını ve odaklama takip performansını gerçekten çok yüksek seviyeye çıkarıyor diyebiliriz. Daha önce ISO 1600’lerde karşılaştığınız gürültüyle bu makinede ISO 3200 değerinde karşılaşıyorsunuz. Buda tam 1 stop kazanım anlamına geliyor.  Aynı zamanda Digic 7 sayesinde fotoğraf makinemiz 24.0 Megapiksellik fotoğraflardan odağı kitlediğimiz zaman saniyede 9.0 adet, otomatik netleme modu açıkken ise 7 kare çekim hızına ulaşmış olduğunun da altını çizmek isterim.

Aşağıdaki fotoğraf serisini Caddebostan Sahilde çektim. Fotoğraf makinesini düz tuttum ve bisikletli dostumuz kadraja girer girmez fotoğraf çekmeye başladım.

G1X Mark III Seri Çekim

Canon G1X Mark III

G1X Mark III

G1X Mark III Gövde ve Tasarımı:

Canon G serisine hakim olan dostlar Canon G1X Mark III, G Serisinden G5 X’e bir hayli benziyor ama tabii ki ayrıldığı noktalar var ama Canon G1X Mark III’ün tasarımı hem beğenenler hem de beğenmeyenler mevcut. Bana kalırsa ürünün çok sağlam bir duruşu var. Aynı zamanda G1X Mark III’ü elinize aldığınız zaman verdiği hissiyat gerçekten başarılı. Elinizle tuttuğunuz tüm alanlarda harika bir kauçuk kaplama bulunuyor. Bu kauçuk kaplama alanını tutarken gerçekten sizlere kaliteli bir fotoğraf makinesi hissiyatı veriyor. Kauçuk kaplı olmayan yerlerde de desen bir yüzey kullanılmış. Bu da makinenin gövde kalitesini yükselten başka bir detay. Baş parmağın durduğu yer ve deklanşöre basmak için bekleyen işaret parmağımız ise fotoğraf makinesinin önünde bulunan tekerlekle buluşuyor.

G1X Mark III Arka

G1X Mark III ‘ün arkasına baktığımız zaman bu desenli yüzeyi görüyoruz. Tüm tuşlar sağ tarafa konumlandırılmış ve ürünü tek elle taşırken elinize yukarıda da söylediğim gibi harika oturuyor. Bunun sebebi ise yukarıdaki görselde Video Başlatma tuşunun sağ tarafında bulunan yükseltilmiş grip alanı diyebiliriz. Ürünün arka tarafında en dikkat çeken kısım ise dahili vizör. G1X Mark II modelinde harici olarak vizör takılırken, G1X Mark III modelinde 2.360.000 Renkli Dahili Elektronik Vizöre sahip.

G1X Mark III LCD ekran

G1X Mark III ‘te bulunan bir diğer yenilik ise, tam hareketli ve dokunmatik 3.0″ LCD ekran oldu. Bu ekran aynı D-SLR fotoğraf makinelerinde olduğu gibi açılıyor. Bu sayede kendimizi videoya alırken ya da selfie çekimi yaparken kendimizi rahatlıkla görebiliyoruz. Bunun dışında LCD’yi kullanmak istemiyorsanız arkasını çevirip sadece vizörden çekim yapabiliyorsunuz. LCD ekranın çözünürlüğü ise 1.040.000 renkten oluşuyor.

G1X Mark III

G1X Mark III ‘e yukarıdan baktığımız zaman, sol tarafta mod tekerleğini görüyoruz, bu tekerleğin ortasında yanlışla değiştirilmesini önleyecek bir tuş bulunuyor. Bu tuşa basarak mod değişimini sağlayabiliyoruz. Makinenin ortasında hot shoe girişi, onun önünde manuel olarak açılan ufak bir dahili flaş ve sağ tarafta ise, deklanşör, zum yapma tuşu, açma kapama tuşu ve pozlama değiştirme tekerleğini görüyoruz.

G1X Mark III Side

G1X Mark III ‘ün sağ tarafına baktığımız zaman sırasıyla uzaktan kumanda girişi, USB girişi ve Mini HDMI girişini görüyoruz. Bunların hemen altında ise Wi-Fi için kolay bağlantı kurmak için harici bir tuş konumlandırılmış. G1 X Mark III’te harici bir mikrofon girişi ne yazık ki bulunmuyor. Ancak harici bir mikrofon takmak isterseniz, Canon’un kendi harici mikrofonu olan DM-E1 mikrofon ile kullanılabiliyor.

G1X Mark III Bottom

Ürünün altına baktığımızda ise, tüm gövde deki kaliteli yapıyı burada da görüyoruz. Tripod bağlantı noktasının sol tarafında NFC bağlantı bölümü, sağ tarafında ise pil ve hafıza kartının bulunduğu alanı görüyoruz. Canon G1X Mark III NB-13L pilini kullanıyor. NB-13L gördüğünüz üzere çok ufak bir pil. G1X Mark II kullanıcıları hatırlayacaktır, ondaki pil çok daha kalındı ancak bu sefer de makineni boyutları büyüyordu. Canon burada böyle bir karar almış ve NB-13L ile ilerlemeyi uygun görmüş. Bu pil ile 200 kare fotoğraf çekimini bizlere sağlıyor. Bu sayı düşük olsada artık G1X Mark III, USB üzerinden harici olarak şarj edilebildiği için bu problem nispetende olsa ortadan kalkıyor. Hafıza kartı olarak ise SD hafıza kartları ile uyumlu olarak çalışıyor.

G1X Mark III Whether Sealing

G1X Mark III, aynı Canon 80D‘de olduğu gibi toza ve neme üstün derece dayanıklı bir gövde. Yukarıdaki görselde kırmızı ve yeşille işaretli tüm alanlarda yalıtım malzemeleri bulunuyor. Canon 80D’nin bu konuda ne kadar sağlam bir gövde olduğunu bilenler zaten G1X Mark II’nin de bu konuda ne kadar iddalı olduğunu rahatlıkla anlayacaklardır.

Canon APS-C Sensor

Yukarıdaki görselde sizler için 4 gövdenin boyut kıyaslamasını yaptım. Burada gördüğünüz tüm fotoğraf makineleri aynı sensöre sahipken, boyutları ve kullandıkları lensler değişiklik göstermiştir. EOS M100′ün üstünde 22mm Pancake lens bulurken, EOS M6‘da 15-45mm ve D-SLR segmentinin ortanca kardeşi Canon 77D‘yi de ultra geniş açı lens olan 10-18mm STM lens ile birlikte boyut kıyaslamasını yapabilirsiniz.

G1X Mark III Hand

Boyutlarına baktığımız zaman yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü üzere avucumun içinde neredeyse kaybolacaktı bu ufaklık. Beni tanıyanlar ellerimin büyük olmadığını bilirler. Taşınabilirlik açısından kısaca, avucunuz içindeki APS-C sensör diyebilirim. Ağırlığı ise 399 gram. G1X Mark II ile kıyaslandığı zaman %30 oranında daha ufak bir gövdeye sahip. Bunun dışında bu ürün EOS M5 ile aynı hedef kitleye hitap ediyor ancak EOS M5’ten 160 gram daha hafif olduğu için taşınabilirlik konusunda aynasız EOS M5’ten daha uygun bir seçenek oluyor.

G1X Mark III

Canon G1X Mark III Odaklama Sistemi:

Canon G1X Mark III bizlere Dual Pixel CMOS AF sistemi ile sunuluyor. Bu sistem hali hazırda 1D X Mark II ve 5D Mark IV’te de kullanılan bir netleme teknolojisi. Bu teknoloji sayesinde netleme hem daha hızlı hem de çok tutarlı bir hale geliyor. Özellikle hareket eden objelerde netlik takibi konusunda çok başarılı olduğunu belirtebilirim. Dual Pixel CMOS AF aynı zamanda LCD’de dokunduğumuz yere netleme yaparken çok tutarlı ve netliği kaçırmadan akıcı bir şekilde 2 nokta arasında netleme yapmamızı sağlıyor.

Dual Pixel CMOS AF şuanda yeni çıkan tüm Canon D-SLR ve M Serisi Aynasız fotoğraf makinelerinde bizlere sunuluyordu ancak ilk defa bir G serisinde Dual Pixel Odaklama Sistemini görüyoruz. Odaklama hızına baktığımız zaman Digic 7 işlemciyle de

Canon EOS G1X Mark III’te 49 adet netleme noktası bulunuyor ve bu netleme noktaları Liveview’da bakılan alanın %80’ini kapsıyor bu sayede rahat bir şekilde netleme yapabiliyoruz.Aşağıdaki video da Dual Pixel’in ne olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=vE2e6XCXqjo&t

G1X Mark III Touch Drag AF

Touch Drag AF

Odaklama konusunda EOS M5 modelinde bulunan Touch & Drag AF sistemi bunda da bulunuyor. Bu sistem gerçekten çok kullanışlı ve severek kullandığım bir özellik. Özetle bahsetmek gerekirse, fotoğrafı vizörden bakarak çekerken, LCD ekranda dokunduğunuz noktayı netlemeye sağlıyor. Yukarıdaki menüde gördüğünüz gibi bu alanı istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. İsterseniz sadece sol yada sağ tarafta kullanabiliyorsunuz ancak bence en kullanışlı olan kesinlikle Sağ Alt tercihi.

Aşağıdaki görsele baktığınız zaman Touch & Drag Odakalama sistemini daha iyi anlayabilirsiniz. İlk görselde arkadaki gitar netken, LCD üzerinden parmak hareketinizle önde bulunan gitara netliği alabiliyorsunuz.

G1X Mark III Touch Drag af

G1X Mark III Lens

G1X Mark III Objektif Özellikleri:

G1X Mark III, 3x zum yapabilen 15-45mm odak uzaklığına sahip bir lensle karşımıza çıkıyor. Bu lens 35mm formatta 24-72mm’ye denk geliyor. Maksimum diyafram değerleri ise 24mm’de iken f/2.8 iken, 72mm’ye geldiğimiz zaman f/5.6 değerine ulaşıyoruz. G1X Mark II ile kıyaslandığı zaman, eski makine 24-120mm aralında zum yapabiliyordu. Burada baktığımız zaman 85 ve üstü değerler genellikle portre fotoğrafı çekenler tarafından tercih edilen bir aralık. Bu yüzden sokak fotoğrafçılığını odaklayan G1X Mark III modelinde daha az zum yapabiliyoruz ve bununla beraber en çok kullanılan 24-70mm aralığında kalmış oluyoruz. Bu sayede makinenin lens ve genel olarak gövdesi de daha ufalmış oluyor.  Diyafram değerlerine baktığımız zaman burada da bir gerileme söz konusu, eski makine f/2.0-3.9 değerlerini sunarken, G1X Mark III, f/2.8-5.6 değerlerini bizlere sunuyor. Tabii burada yine ufalan boyutların getirdiği sonuçlar diyebiliyoruz.

G1X Mark III Macro

Bu objektif 24mm’de 10 cm’den 72mm’de iken  30cm’den netleme yapabiliyor. Böylelikle hem manzara hem de portre çekimleri için çok uygun bir makine haline geliyor. Objektif tasarımları ghosting ve flare problemleri minimize edilmek üzere tasarlanmış bir yapıya sahip. Aynı zamanda 9 bıçaklı diyaframı sayesinde bokehler çok daha yuvarlak şekilde fotoğraflara yansıyacak.

G1X Mark III Macro

Fotoğraf makinemizde aynı zamanda dijital zum da bulunuyor. 2.0x’e kadar dijital olarak zum yapma olanağı bizlere sunulmuş.

Aşağıdaki fotoğrafta 45mm’de ve f/5.6 değerinde çekilmiş bir portre fotoğrafını görebilirsiniz. Arka plan bulanıklığı yeterli seviyede.

G1X Mark III Portrait

G1X Mark III

G1X Mark II Video Özellikleri:

Canon G1X Mark III ‘ün video özelliklerine bakacak olursak, 1080p’de 60 fps video çekimi sağlayabiliyoruz. G1X Mark III’ü piyasadaki rakiplerinden ayıran özelliği ise, 1D X Mark II ve 5D Mark IV gibi üstün gövdelerde bulunan Dual Pixel CMOS AF Odaklama sisteminin bulunuyor oluşu diyebilirim. Eğer hali hazırda yeni seri bir Canon fotoğraf makinesi kullanıyorsanız Dual Pixel CMOS AF’nin başarısını mutlaka test etmişsinizdir. Yukarıda da detaylı olarak bu konuyu sizlere anlatmıştım.

G1X Mark III Video

Video menüsüne geldiğiniz zaman, Kayıt Modunda bizler üç seçenek bekliyor, bunlar sırasıyla;

  • Standart
  • Kısa Klip
  • Elle Ayar
  • Time-lapse Video

Videoları MP4 formatında kaydedebiliyor ki bu format özellikle akıllı telefon ve tabletler için en iyi görüntüyü sağlayan format olduğunu hatırlatmakta fayda var. Böylelikle makinenizle çektiğiniz bir videoyu sosyal medyada paylaşmak için akıllı cihazlarınıza attığınız zaman en iyi görüntüyü almış olacaksınız.

MP4:
1920 x 1080 (Full HD): 60 fps (59.94 fps) / 50 fps / 30 fps (29.97 fps) / 25 fps / 24 fps (23.98 fps)
1280 x 720 (HD): 60 fps (59.94 fps) / 50 fps
640 x 480 (VGA): 30 fps (29.97 fps) / 25 fps

G1X Mark III Timelapse:

G1X Mark III Timelapse

Fotoğraf makinemizde aynı zamanda Timelapse video yapma imkanın da bizlere sunulmuş. Time-lapse Video’ya geldiğinizde detaylı bir  menü sizleri karşılıyor. G1X Mark III, Timelapse videoları çekerken ise MOV/ ALL-I formatında ve Full HD 1080p boyutunda kaydediyor ve G1X Mark III ile gelen yeni özellik sayesinde her fotoğraf için yeni pozlama yapıp ona göre çekim yapabiliyor.

Bu menüye girdiğiniz zaman karşınıza 3 farklı senaryodan birini seçebiliyor, böylelikle çekmek istediğiniz ortama en uygunu seçerek en iyi sonuca en kolay şekilde ulaşmış oluyorsunuz.

G1X Mark III Focus Peaking:

Canon M100 Focus Peaking

Video çekim yaparken, Focus Peaking özelliği sayesinde netlik yaptığınız alanı çok daha rahat bir şekilde anlayabiliyor ve bu sayede isteyenmeyen netsizlik durumlarının da önün geçmiş oluyorsunuz. Canon G1X Mark III’te Focus Peaking üç farklı renkte Peaking gösterimi bizlere sağlıyor. Focus Peaking modunu aktif hale getirmek için fotoğraf makinesini Manuel Odaklama Moduna almanız gerektiğini unutmayın.

G1X Mark III Titreşim Engelleyici:

Fotoğraf çekimindeki titreşim engelleyici bizilere 4 stopluk bir avantaj sağlıyor. D-SLR ve Aynasız makinelere baktığımız zaman bu makinelerin titreşim engelleyicileri sadece videoda çalışıyor. Ancak G1X Mark III’te fotoğraf çekiminde de titreşim engelleyici bulunuyor ve bu titreşim engelleyici dijital değil. Digic 7 sayesinde Dual Sensing IS sistemi G1X Mark II’de bulunuyor. Gyro Sensörler tarafından üretilen Titreşim Engelleyici dataları Sensörle ortak olarak çalışıyor ve 4 stopluk titreşim engellemesini sağlıyor. Bu durum şuan için sadece Powershot kameralarda bulunuyor.

G1X Mark III’de hem video çekimlerinde hem de fotoğraf çekimlerinde çalışan Titreşim Engelleyici sistem bulunuyor. Video çekimlerinde çalışan Titreşim Engelleyici ise 5 Yönlü dijital bir titreşim engelleyici.

G1X Mark III Dahili ND Filtre:

G1X Mark III ND Filter

G1X Mark III te aynı zamanda dahili bir ND filtre bulunuyor. Bu  ND filtre 3 Stop’a kadar bizlere yardımcı oluyor. ND Filtrenin en önemli artısı ise, yüksek ışık koşullarında bile geniş diyafram değerlerini kullanmamıza olanak sağlıyor oluşu diyebiliriz.

G1X Mark III

G1X Mark III, aynı üst segment D-SLR fotoğraf makineleri gibi kişileştirme konusunda bizlere çok fazla seçenek sunuyor. Makine üstünde bulunan bir çok tuşun işlevini değiştirebiliyor, hızlı çekim ekranı üzerinde görmek istediğimiz yada istemediğimiz detayları kaldırabiliyoruz, vizördeki görünüm için iki farklı seçenek bulunuyor. Aşağıda bu bahsettiğim konular hakkında bir görsel görebilirsiniz. Aşağıda fotoğrafı bulunmayan bir çok diğer seçenek ise makinede sizleri bekliyor.

EOS M5

G1X Mark III Çekim Modları

Yaratıcı Çekim Modları:

  • Manuel
  • Diyafram Öncelikli Mod
  • Enstantane öncelikli Mod
  • Program Modu
  • C1
  • C2

Otomatik Çekim Modları:

  • SCN
  • Oto Portre
  • Portre
  • Pürüzsüz Cilt
  • Panoramik Çekim
  • Kaydırma (Pan)
  • Yıldız Çekimi
  • Elde gece Sahnesi
  • Kumlu siyah Beyaz
  • Yumuşak Odak
  • Balık Gözü Efekti
  • Koyu Tablo Efekti
  • Sulu Boya Efekti
  • Oyuncak Kamera Efekti
  • Minyatür Efekti
  • HDR
  • Sualtı
  • Havai fişek

G1X Mark III Wi-Fi

Canon G1X Mark III Wi-Fi & NFC:

G1X Mark III’de Wi-Fi & NFC’ de bulunuyor. Wi-Fi ve NFC ile birlikte akıllı cihaz ve bilgisayarlar üzerinden fotoğraf makinemizi kontrol edebiliyor, çektiğimiz fotoğrafları akıllı cihazlarımıza aktarabiliyor ve Wi-Fi üzerinden kablosuz olarak baskı alma imkanımız oluyor. Hem IOS hem de Android işletim sistemlerinde çalışan Canon Camera Connect uygulamasını kullanmak gerçekten çok kolay.

Bunların dışında DLNA & NFC uyumluğu olan cihazlara herhangi bir bağlantı kablosu kullanmadan iki cihazı birbirine tanıtarak fotoğraf aktarımı yapabilir ve Wi-Fi baskı cihazlarıyla kablosuz baskı alabilirsiniz.

G1X Mark III Wi-Fi

G1X Mark III’de bulunan bir diğer özellikle ise Bluetooth. Bu özellikle birlikte artık akıllı cihazlarla bağlantı oluşturmamız daha da kolaylaştırıyor. Bluetooth bağlantısını bir kere kurduktan sonra telefon ya da makine uyku moduna girse bile sürekli birbirleriyle iletişim halinde oluyorlar. Aynı zamanda Bluetooth bağlantı Wi-Fi bağlantıya oranla çok daha az pil harcamakta olduğu için çok daha efektif diyebilirim. Bluetooth bağlantı ile birlikten fotoğraf çekimi ve çektiğiniz fotoğraflarınızı akıllı cihazlarınıza aktarabiliyorsunuz.

G1X Mark II Menu

Canon’un hangi rakibine bakarsanız bakın, Canon kadar kullanıcı dostu bir arayüze sahip fotoğraf makinesi bulmak gerçekten imkansız. Canon kendi ara yüzüne sezgisel diyor. Yani bu ne demek? Aradığınız bir özellik ya da bir ayar mı var? Kendinizce bunu düşünüyorsunuz ve nerede olduğunu tahmin ediyorsunuz ve menülere baktığınızda o ayarın düşündüğünüz yerde olduğunu görüyorsunuz. İşte bu olay sadece Canon kullanıcılarının tadına varabileceği bir deneyim.

G1X Mark II Menu

Canon G Serisine baktığımız zaman güncel serilerin hepsi artık Canon D-SLR Fotoğraf makinelerindeki gibi detaylı, rahat okunur ve bölümlere ayrılmış şekilde menüleri görüyoruz. Aynı zamanda dokunmatik ekran sayesinde bu menülerin kullanımı çok daha kolay ve hızlı hale geliyor.

G1X Mark III

 

G1X Mark III Kutu İçeriği

  • Dijital Fotoğraf Makinesi PowerShot G1 X Mark III
  • Boyun Askısı NS-DC12
  • Pil Paketi NB-13L
  • Pil Şarj Cihazı CB-2LHE
  • 2 Sene Canon Eurasia Garanti Belgesi
  • Ücretsiz 4 Saatlik Sınıf Eğitimi Canon Görsel Akademi Kartı

G1X Mark III özellikle ileri amatör sokak fotoğrafçıları için tasarlanmış bir fotoğraf makinesi. Yazının en başında da dediğim gibi hali hazırda Canon D-SLR sahibi ancak yanında iyi fotoğraf çekebileceği ve sürekli taşımayabileceği bir makine arayan fotoğrafçılar için uygun bir fotoğraf makinesi. Yukarıda boyut kıyaslaması yaptım ancak bu sensöre sahip, EOS M6, EOS M5, 200D, 77D, 80D gibi alternatifleri de mevcut ama tabii ki Canon G Serisinin hayranları özellikle APS-C sensör, hareketli ve dokunmatik ekran ve dahili vizör gibi özellikleri beğeneceğini düşünüyorum.

 


Canon G1X Mark III hakkında aklınıza takılan soruları ve yorumlarınızı aşağıdaki bölümden bana iletebilirsiniz. Bu incelemeyi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarından bana destek vererek daha fazla kişiye ulaşmamda bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum 🙂

Mert Gündoğdu Eylül 2017