Sennheiser HD 4.50 BTNC Kulaklık İncelemesi

Sennheiser HD 4.50 BTNC

Piyasadaki Gürültü Engelleyicili kulaklıkların fiyatları bir hayli yüksek. Günümüzde dolar ve euro’da sürekli yükseldiği için bu ürünlere ulaşmak günden güne daha da zorlaşıyor. Bu yüzden nispeten uygun fiyatlı, Gürültü Engelleyicili (Noise Cancellation) kulak kapsayan bir kulaklık arıyorsanız, kulaklığınızı buldunuz. Sennheiser HD 4.50 BTNC sizin kulaklığınız olabilir 🙂

En son incelemeleri ve haberleri kaçırmamak için kanalıma abone olmayı unutmayın.

 

Sennheiser HD 4.50 BTNC Kutu İçeriği:

Sennheiser HD 4.50BTNC

  • 1 adet Sennheiser HD 4.50BTNC kulaklık
  • 1 adet 3.5mm – 3.5mm jack ses kablosu
  • 1 adet USB Şarj kablosu
  • 1 adet taşıma çantası

Tasarım & Ergonomi:

Sennheiser HD 4.50BTNC

 

Sennheiser HD 4.50 BTNC’nin gövdesi tamamen plastik. Ancak bu plastik kelimesi sizi korkutmasın. Bu kulaklıkta kullanılan plastik gerçekten çok kaliteli ve segmentine yakışır bir işçiliği var diyebiliriz. Siyah ve gümüş renklerin kombinasyonunu gördüğümüz bu kulaklık çok şık ve dışardan bakıldığı zaman dikkat çekmeyen sade bir tasarıma sahip. Kafa bantı kısmında kafanıza temas eden bölümde güzel bir malzeme kullanılmış bu bakımdan kullanım sırasında kafanıza düz bir plastik değmiyor.

Sennheiser HD 4.50 BTNC Kulak Çevreleyen bir kulaklık olduğu için benim gibi büyük kulağı olanlar için harika bir tercih oluyor. Çünkü kulağınıza herhangi bir baskı olmuyor ve böylelikle uzun süreli kullanımlarda kulağımızda rahatsızlık yaratmıyor.

Kulaklık aynı zamanda çok sağlam, inceleme videoma da bakarsanız orada da ufak bir sağlamlık testi gerçekleştiriyorum.

Sennheiser HD 4.50BTNC

Gövde yapısında en beğendiğim özellik tabii ki katlanabilen gövdesi oldu. Yukarıdaki fotoğraftada katlandığı zamanki fotoğrafını görebilirsiniz. Böylelikle seyahat çantalarımızda minimum yer kaplayarak bizlere eşlik edebiliyor. Bu tarz kulaklıkların genel olarak sıkıntısı katlanamaması ve ağırlıktan dolayı insanlar tarafında taşınmak ve kullanmak istenmemesi olduğuna bakacak olursak bu gerçekten çok doğru bir tercih olmuş. Kulaklık hem yukarıdaki bölümünden hem de kulakçıklarından katlanabiliyor.

Sennheiser HD 4.50 BTNC bu kadar özelliğine rağmen gerçekten çok hafif bir kulaklık yaklaşık olarak 238 gram. Yine bu hafifliği ile uzun kullanımlarda bizleri rahatsız etmiyor.

Sennheiser HD 4.50BTNC

Kulakçıkların olduğu alanlar mat bir yapıya sahip. Bu alanlar dışardan bakıldığı zaman çok şık duruyor. Ancak bu alanlar biraz parmak izi tutuyor. Bu yüzden benim gibi titizseniz kulaklıklarınızı sürekli silmeniz gerekebilir 🙂

Sennheiser HD 4.50 BTNC’de bulunan tuşlara gelecek olursak;

Sennheiser HD 4.50BTNC

 

  • Ürünü Açıp Kapatma
  • Şarkı değiştirme
  • Şarkıyı durdurup başlatma ( Uzun süre basılı tutunca Gürültü Engelleyiciyi kapatma açma)
  • Ses Yükseltme – Alçaltma
  • Şarkıyı Durdurma / Başlatma

Sennheiser HD 4.50 BTNC

Kulaklığın padlerine baktığımız zaman kaliteli bir suni deri kullanıldığını görüyoruz. Bu padlerin kalınlık oranı da çok başarılı. Kulağınızı tam olarak içine alıyor ve Aktif Gürültü Engelleci ile birleşince de kendinizi dışardan tamamen izole etmiş oluyorsunuz.

Aktif Gürültü Engelleme:

Sennheiser’in patentli gürültü engelleme sisteminin ismi Active NoiseGard olarak geçiyor.

Bu modelide Aktif Gürültü Engelleyicinin seviyesini değiştiremiyoruz. Ancak abisi olan PXC 550 modelinde bu özellik bulunuyor. PXC 550 modeline de göz atmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Aktif Gürültü Engelleme hakkındaki en büyük yanılgıdan bahsetmek istiyorum. Gürültü Engellemeyi açtığınız zaman mutlak bir sessizlik beklemek doğru değil, bu sistemin ana amacı sürekli olan gürültüleri algılayıp bunlara göre ses dalgaları yaratmak ve kulağınızın bunları duymamasını sağlamaktan ibaret. Buna en iyi örneği, uçağın, trenin motor sesi, klimanın uluğultusunu örnek verebilirim. Ancak dışarda ani ya da bi anda gelişen sesleri engellemek bu teknoloji ile mümkün olmadığını söylemek isterim.

Sennheiser HD 4.50 BTNC

Sennheiser HD 4.50 BTNC modelinde 2 farklı Gürültü Engelleme modu bulunuyor. Bunlardan biri açık diğeri kapalı diyebiliriz. Açmak ve kapatmak için yukarıdaki görseldeki gibi ses yükseltme alçaltma tuşlarına aynı anda basılı tutmamız gerekiyor.

Bağlanabilirlik:

Sennheiser HD 4.50 BTNC modelinde bağlanabilirlik özellikler de en üstün seviyede. Bu ürün Bluetooth 4.0 ve NFC ile birlikte bizlere sunulmuş. Bluetooth 4.0 sayesinde daha önce bağlandığınız cihazlarınıza (2 adet) kulaklığı açar açmaz hemen bağlanıyor ve “Phone 1 Connected, Phone 2 Connected” diye kulağımıza fısıldıyor. Bağladığınız cihazın ne olduğu önemli değil burada tüm cihazlara Phone diyor. Bu kulaklık daha önce bağlandığı 9 adet kulaklığı hatırlayabiliyor. 9 farklı cihazdan sonra bir cihaz daha tanıtmak isterseniz en son bağlantı yaptığı cihazı unutup onun yerine yeni cihazı kaydediyor.

Bluetooth ile bağlarken kulaklığı açar açmaz Pairing moduna geçiyor. Bu modda telefonu kulaklığı görürken, laptopum görmüyordu. Bu tarz bir durum yaşarsanız, Kulaklığımızın üstünde bulunan  Müzik modları tuşuna 4 saniye bastıktan sonra kulaklığımızdan Pairing diye bir ses gelecek. Bu ses sonrasında kulaklığımızı eşleştirmek istediğiniz cihazlarla eşleştirebileceksiniz.

NFC özelliği ise akıllı cihazınızda eğer NFC özelliği var ise soldaki kulaklığa telefonunuzun NFC bölümünü dokundurmanızla beraber bağlantıyı otomatik olarak sağlıyor.

Sennheiser HD 4.50 BTNC

Mikrofon ve Çağrı Yanıtlama:

Sennheiser HD 4.50 BTNC’de 2 adet mikrofon bulunuyor. Bu sayede kulaklıkla konuşurken karşı tarafla görüşmelerde herhangi bir sıkıntı olmuyor. Sizin sesiniz karşıya çok net giderken, aynı şekilde de karşı tarafı çok net bir şekilde duyabiliyorsunuz.

Şarj & Pil Ömrü:

Sennheiser HD 4.50 BTNC

Sennheiser HD 4.50 BTNC’nin en iddalı olduğu noktalardan biri ise kesinlikle pil ömrü diyebilirim. Bu ürün 2 saatlik tam şarj ile tam 25 saatlik müzik keyfini bizlere kesintisiz olarak sağlıyor. Tabii burada şöyle bir durumda var 25 saate kadar şarj ömrü, kulaklığı bluetooth üzerinden ve gürültü engelleme özelliği aktif olduğu zaman bu pil ömrünü bizlere sağlıyor. Bluetooth ile bağlantı sağlandığında ve gürültü engelleme özelliği aktif olduğu zaman şarj ömrü 19 saate düşüyor.

Yukarıdaki görselde de gözüktüğü üzere 3 farklı yolla şarj edebiliyoruz.

Sennheiser HD 4.50 BTNC  kutusunun içinden çıkan mikro-usb kablo sayesinde şarj edilebiliyor.

Ses Kalitesi:

Sennheiser HD 4.50 BTNC

Her kulaklık incelememde dediğim gibi bir audiophile olmadığımı tekrarlayarak bu kısma başlıyorum. Audiophile olmasam da kaliteli müzik dinlemeyi seviyorum. Genel olarak bu ürünün çok dengeli bir ses verdiğini söyleyebilirim. Çok uzun yıllardan beri kulak içi kulaklık kullandığım için genellikle kulaküstü kulaklıklarının ses seviyesi bana yeterli gelmiyor. Sennheiser HD 4.50 BTNC 113DB ses seviyesine sahip olmasına rağmen telefonda müzik dinlerken özellikle beğendiğim şarkılarda elim mutlaka en az 2 tık daha açmak için tuşa gidiyor ancak ses seviyesinin maksimumda olduğunu görüyorum.

Kulaklığın basları gerçekten çok derin ve çok tok diyebilirim. Tizlerde aynı şekilde olması gerektiği gibi ancak orta-tizler biraz sert kalıyor diyebilirim. Ancak bunun kimseyi rahatsız edeceğini düşünmüyorum.

Yukarıda bahsettiğim gürültü azaltma özelliği ile müzik dinlemek gerçekten çok keyifli ve farklı bir deneyim sunuyor.

Daha önce test ettiğim Sennheiser Momentum 2.0‘a göre ise kesinlikle çok daha net ve daha dolgun baslara sahip bir kulaklık olduğu için Momentum’un önüne geçiyor.

 

Sonuç:

Sennheiser HD 4.50 BTNC’yi özetlemek gerekirse, nispeten rakiplere göre uygun fiyatlı gürültü engelleyicili bir kulaklığı, Sennheiser’in klasikleşmiş dengeli ses kalitesi ile birlikte satın almış oluyorsunuz. Taşınabilirliği ve tasarımı da gerçekten başarılı ve tabii ki 20 saate varan pil ömrünü de unutmamak gerekiyor.

Ürünün fiyatına gelecek olursak şuan için Sennheiser Türkiye tarafından 899 TL fiyat etiketi ile satışa sunuluyor.

https://sennheiser.com.tr/product/sennheiser-hd-450-btnc-bluetooh-ve-noice-cancelling-kulak-cevreleyen-kulaklik

 

Bu ürün hakkında aklınıza takılan tüm sorular ve yorumları aşağıdaki yorumlar bölümünden bana yazabilirsiniz.

Eğer incelemeyi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda beğenmeyi ve hatta paylaşmayı unutmayın! 🙂

Mert Gündoğdu – Ocak 2018