Sony MDR-ZX220BT Bluetooth Kulaklık İncelemesi

Sony MDR-ZX220BT

Herkese selamlar, Sony’nin 200 TL bandındaki giriş segmenti Bluetooth Kulaklığı Sony MDR-ZX220BT ‘yi sizler için inceledim.

 
En son incelemeler ve haberleri anında görebilmek için kanalıma abone olmayı unutmayın 🙂

 
Video inceleme için tıklayınız;

Özellikle Apple, Iphone 7 ile birlikte kaldırılan 3.5 girişlik kulaklık girişi yüzünden genellikle insanlar Bluetooth kulaklık arayışına girdiler. Tabii bu arayışta fiyat ve performansın birleştiği alan da karşımıza çıkan bir kaç model var. Sony MDR-ZX220BT’de bunlardan biri. Bir diğer için JBL T450BT modeline de buradan bakabilirsiniz.

Genel olarak Bluetoothlu kulaklıklara eskiden karşı olsamda artık Bluetooth olmayan bir kulaklığı kullanmak işkence gibi geliyor. Açıkcası kablosuzluğun rahatlığına alıştıktan sonra tekrardan kablolu bir kulaklık taktığınız zaman ne demek istediğimi anlayacaksınız 🙂

Sony MDR-ZX220BT

Kutu İçeriği:

  • Sony MDR-ZX220BT Kulaklık
  • Şarj Kablosu
  • Kullanım Kılavuzu

Kutu içerisinden herhangi bir taşıma kılıfı çıkmıyor, bu yüzden ürününüzü güzelce saklamak için mutlaka bir kılıfta taşımanızı öneririm.

Gövde Yapısı:

Sony MDR-ZX220BT

Sony MDR-ZX220BT tamamen sert ve plastikten yapılmış. Kullanılan plastiğin kalitesi giriş segmenti bir kulaklık için bir sektör standardı diyebiliriz. Ürünün kafa bant kısmı mat plastikken, kulaklık kısımları piano black parlak malzemeden yapılmış. Parlak kısımlar hem şık duruyor ancak bence iki olumsuz yanı var; birincisi çok kolay çizilmeye müsait bir alan, ikincisi ise parmak izlerini bir mıknatıs gibi üstüne çekmesi ve kolay kirlenmesi diyebiliriz.

Özellikle kulaklığın üst kısmında herhangi bir kaplama olmadığı için burası gerçekten çok ince ve sizi terletmeye bir yapıya sahip. Gövde ağırlığı ise piyasadaki en hafif kulaklıklardan biri diyebiliriz sadece 130 gram ağırlığında.

Sony MDR-ZX220BT maksimumda yukarıdaki fotoğraftaki kadar katlanabiliyor. Bu bakımdan taşınabilirlik konusunda kendisine geçerli not veremiyorum. Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz  JBL T450BT modeli aynı zamanda kulakçık kısımlarından da katlandığı için nerdeyse yarı yarıya dah az yer kaplıyor.

MDR-ZX220BT JBL T450BT

Sony MDR-ZX220BT bizlere 3 farklı renk seçeneği ile geliyor.

Sony MDR-ZX220BT

Bunlar:

  • Siyah
  • Mavi
  • Beyaz

Benim incelediğim model siyah olan renk. Görmüş olduğunuz üzere hangi rengi alırsanız kulaklığın tüm alanları o renk geliyor. Açıktası tarzınıza bağlı olarak yakışabilir ancak erkekler için siyah daha doğru bir tercih diye düşünüyorum.

Bu kulaklığı sadece Bluetooth bağlantı yolu ile kullanabildiğinizi hatırlatmak isterim, eğer kablolu şekilde başka bir cihaza bağlamak isterseniz bu ne yazık ki mümkün değil.

Ergonomi:

Açıkcası büyük kulaklarım olduğu için kulağımı içine kapsamayan kulaklıklarla rahat edemiyorum. Sony MDR-ZX220BT’de bunlardan biri oldu diyebilirim.  Yukarıdaki bant kısmı da çok sıkı olmadığı için kulağıma da bir baskı  yapmadı ki bu önemli bir nokta diyebiliriz. Ayrıca bu kulaklıkta hoşuma giden bir nokta ise boynunuza indirdiğiniz zaman çok rahat bir şekilde taşınabiliyor oluşu.

Kullanım:

Sony MDR-ZX220BT

Kurulum için, sağ kulakçığın altında bulunan açma kapama tuşuna 1-2 saniye bastığınız zaman Sony MDR-ZX220BT açılıyor. Açma kapatma tuşu aynı zamanda, gelen çağrıyı yanıtlama ve kapatma, çalan şarkıyı durdurma ve başlatma gibi diğer özelliklere de sahip. Bu tuşun hemen yanında ise ses yükseltme ve alçaltma tuşlarımız bulunuyor. Bu tuşlar aynı zamanda şarkıları ileri geri almaya yarıyor. Tuşların kalitesi ve hissiyatını beğendiğimi söyleyebilirim.

Yukarıdaki fotoğrafta en sağda bulunan mikro usb giriş sayesinde ürünümüzü şarj edebiliyoruz.

Sony MDR-ZX220BT

Şarj – Pil Ömrü:

Sony MDR-ZX220BT modelinin şarj ömrü 8 saat olarak veriliyor. Pil tamamen boşken 2.5 saatte tam dolabiliyor. Kulaklığımızın şarj durumunu kolay bir şekilde öğrenmenin ne yazık ki bir yolu bulunmuyor. Ancak akıllı telefonununuzda bağlantıyı kurduğunuz zaman sağ üstte bir kulaklık işaretinin yanında kalan pil ömrü de gözüküyor. Buradan ne kadar şarjınız kaldını rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Bağlanabilirlik:

Sony MDR-ZX220BT Bluetooth 4.0 ile geliyor. Kulaklığı açar açmaz en son bağlı olduğu cihaza otomatik olarak bağlanabiliyor. Bu üründe aynı zamanda NFC özelliği de bulunuyor. Bu sayede Android telefonlarınızda bağlantı kurmak iki cihazı yan yana getirmek kadar kolay oluyor. Bu kulaklığı sadece kablosuz olarak kullanabiliyorsunuz, harici kablo girişi bulunmamakta olduğunu belirtelim.

Sony MDR-ZX220BT

Ses Kalitesi:

Öncelikle sizlere bir şey hatırlatmak isterim. Herkesin kulak zevki birbirinden çok farklı. Kimine göre dengeli bir ses önemliyken kimine göre bangır bangır bir kulaklık en iyi kulaklıktır. Sony MDR-ZX220BT’ye baktığımız zaman kulaklıkta 30mm’lık dinamik sürücüler bulunuyor. Bu fiyat aralığındaki çoğu kulaklıkta da bu büyüklükte sürücüler bulunuyor. Bu sürücüler ne kadar büyük olursa o kadar dolgun bass alıyoruz. Ürünün ses yüksekliği biraz daha yüksek olabilirdi diyebiliyorum ancak onun dışında keyifli bir ses tonu mevcut. Müzik dinlerken güzel bir ses kalitesi alıyoruz ancak üst segment kulaklıklardaki gibi çok net bir ses almıyoruz diyebilirim. Ancak bu herhangi bir problem yaratmıyor çünkü bu ses kalite farkını daha üstün bir kulaklığınız olmadığı sürece anlamıyorsunuz.

Mikrofon ve Çağrı Kalitesi:

Bu kulaklık ile mikrofonla konuşurken herhangi bir sıkıntı yaşamadığımı belirtmek istiyorum. Karşı taraf görüşme sırasında çok net bir şekilde benim sesimi aldı ben de aynı şekilde karşı tarafı sorunsuz şekilde duydum.

Sonuç:

Yazımın başında da dediğim gibi Sony MDR-ZX220BT, Sony’nin fiyat performans bluetooth kulaklığı. Gövde kalitesi güzel ancak kulaklıkların parlak oluşu bence olumsuz. Katlanamıyor oluşu da yine olumsuz puan olarak hanesine yazılıyor. 200-230TL fiyat bandında olan bu kulaklık alınabilir, ancak piyasada dişli rakiplerde bulunuyor.

Sony MDR-ZX220BT

Bu ürün hakkında aklınıza takılan tüm sorular ve yorumları aşağıdaki yorumlar bölümünden bana yazabilirsiniz.

 

Eğer incelemeyi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda beğenmeyi ve hatta paylaşmayı unutmayın! 🙂

Mert Gündoğdu – Ocak 2018